Kitchen Farm

Karpa Kitchen Farm is onze nieuwe circulaire productiekeuken, volledig georiënteerd op lokale, biologische kringlooplandbouw. Hier bereidt een sterrenteam van groentekoks onder leiding van Jonathan Karpathios lekkere, voedzame en gezonde gerechten die we leveren aan kantoren in de buurt. Direct vanuit de grond op het bord.

...

Wat van dichtbij komt is lekker

Karpa Kitchen Farm werkt samen met lokale boeren in de Haarlemmermeer die door deze samenwerking meer overschakelen naar biologische kringlooplandbouw. Een gemiddelde maaltijd legt 30.000 kilometer af. Wij streven ernaar dit 100× te verkorten.

...

Lokale foodhub

Karpa Kitchen Farm is een initiatief van duurzame ondernemers Jonathan Karpathios en Xander Meijer. Het idee ontstond in restaurant Cape Karpa in Pharos. Vanuit de nieuwe Kitchen Farm kunnen we straks ook andere lokale organisaties van gezonde, lekkere en voedzame maaltijden voorzien. Hoe meer bedrijven belangstelling hebben, hoe meer hectares we kunnen transformeren naar biologische kringlooplandbouw.

Doe mee!

We zoeken de crème de la crème van bouwers en leveranciers die op een circulaire manier Karpa Kitchen Farm kunnen bouwen, inrichten of voorzien van keukenapparatuur. Onder circulair verstaan we zowel het werken met hergebruikte apparatuur en materialen als het leveren van onderdelen van onze nieuwe keuken die in bezit blijven van de leverancier. Denk aan ovens, koelingen, spoelbakken en elektrisch vervoer.

Adopteer een stukje Kitchen Farm

Gebouweigenaren, ondernemers en organisaties kunnen nu al meedoen door een stukje Karpa Kitchen Farm te adopteren. Wil je je mensen op een gezonde, lokale en goede manier voeden? Adopteer dan een stukje land. Wij verbouwen en bereiden jullie lunch dan dagelijks vers en bezorgen die op je werkplek.

Meld je aan

Ben jij ook een pionier? We zoeken circulaire bouwers en gezonde eters. Laat ons weten hoe je mee wilt doen. Wij nemen dan contact op. We horen graag van je.

...

Onze missie

Cape Karpa kijkt op een nieuwe manier naar eten en het voedselsysteem. Gezond voor mensen en goed voor de wereld. Alles is lokaal, seizoensgebonden, biologisch en van een rijke grond. Hierdoor barst het van de smaak en is het rijk aan voeding. Karpa staat voor 5 beloftes:

...

Feiten en achtergrond